Eindhoven einwohner

eindhoven einwohner

Die Stadt hat mit dem Großraum Brabant Stad 2 Millionen Einwohner. In Eindhoven gibt es mehrere Locations für Lesben und Schwule. Die Parties im Club. Einwohner, Eindhoven ist eine Stadt in der Provinz Noord-Brabant. Eindhoven Beukenlaan nahe dem Flughafen und dem Philips-Werk wird vom. Eindhoven ([ˈɛintˌɦoːvə(n)], Audio-Datei / Hörbeispiel anhören) ist eine Gemeinde in der Heute ist Eindhoven mit etwas mehr als Einwohnern die fünftgrößte Stadt der Niederlande und gilt als Technologiezentrum im Süden des.

In het najaar zijn er onder meer de Lichtjesroute rond 18 september bevrijdingsdag van Eindhoven , in oktober wordt jaarlijks de Dutch Design Week georganiseerd en in november vindt het internationale lichtfestival GLOW plaats in Eindhoven.

In de winter verandert Eindhoven in Eindhoven Winterstad. Op sportgebied is de Marathon Eindhoven een van de grootste evenementen. De gemeente Eindhoven heeft een apart budget voor evenementen.

Veel evenementen in Eindhoven worden opgezet door stichting City Dynamiek Eindhoven. City Dynamiek Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen de gemeente en vertegenwoordigers van private partijen, zoals onder meer horeca en detailhandel.

In werd de Roze Zaterdag in Eindhoven gehouden. De luciferfabriek was op dat moment de grootste werkgever van de stad en produceerde voor de hele wereld.

Deze hadden zich vanaf het begin van de 19e eeuw ontwikkeld, maar de meeste fabrieken in deze sectoren zijn na de Tweede Wereldoorlog verdwenen. De textielindustrie kwam op vanuit de gilden en de aanwezigheid van waterkracht en ook de hoedenindustrie kende wortels die teruggaan tot de 18e eeuw.

Voorts speelde de aanwezigheid van huisnijverheid, goedkope arbeidskrachten en dito grond een belangrijke rol.

Vanaf kwam Philips op en ook de vrachtwagenfabrikant DAF heeft, vanaf ongeveer , enorm bijgedragen aan de werkgelegenheid van Eindhoven.

Sedert omstreeks heeft Philips zich grotendeels uit Eindhoven teruggetrokken, hoewel de kenniscentra van Philips Lighting en Philips Research in Eindhoven zijn gebleven.

Toeleveringsbedrijven en verzelfstandigde onderdelen van Philips hebben in Eindhoven en omgeving veel nieuwe werkgelegenheid gebracht, met name op het gebied van hoogwaardige technologie.

Vandaag de dag fungeert Eindhoven als het centrum van technologie in het zuiden van Nederland. Van al het geld dat in Nederland besteed wordt aan ontwikkeling en onderzoek gaat een derde naar Eindhoven en omgeving.

De leus van de gemeente, leading in technology , is hierop gebaseerd. In de regio Zuidoost-Brabant bestaat de stichting Brainport.

Brainport is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden en wordt gevormd door de gemeenten in Zuidoost-Brabant. De grootste uitgaven en meeste patentaanvragen komen vanuit Eindhoven, voornamelijk Philips.

In werd de regio Eindhoven door het Intelligent Community Form uitgeroepen tot "slimste regio ter wereld". Vooral in het centrum in de binnenstad zijn veel winkels.

Het winkelgebied in het centrum beslaat de volgende delen:. Buiten het centrum is in het stadsdeel Woensel Noord het Winkelcentrum Woensel te vinden.

Met winkels is dit gebied het grootste wijk-winkelcentrum buiten de Randstad. Veel multiculturele winkels zijn te vinden op de Kruisstraat en de Woenselse Markt.

Wat betreft de gedrukte media is het Eindhovens Dagblad een dagblad dat verschijnt in Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

Behalve een binnenlands en buitenlands katern richt de krant zich op de regionale nieuwsvoorziening. De oplage van de krant bedraagt ruim Naast het Eindhovens Dagblad heeft Eindhoven nog een wekelijks huis-aan-huisblad, Groot Eindhoven waar onder meer het nieuws van de gemeenteraad wordt vermeld.

Dit blad verschijnt midweeks. Voorts is er regionale radio en regionale televisie , verzorgd door Omroep Brabant. Deze omroep is gevestigd in Son en Breda.

Terugkerende evenementen zijn de introductieweken van de verschillende hogere scholen en studentenverenigingen en universiteit, allen gericht op de nieuwe studenten.

Hieronder is een overzicht van de belangrijkste onderwijsinstellingen in de stad te vinden. In Eindhoven wordt het basisonderwijs grofweg verdeeld over twee besturen.

Ongeveer 38 basisscholen zijn aangesloten bij SKPO. Tot SALTO behoren ongeveer 25 scholen waar, naast de openbare scholen, ook vier Jenaplanscholen en twee Montessorischolen zijn aangesloten.

Tevens heeft Eindhoven een islamitische basisschool, een Vrije school en een evangelische basisschool. Elf van deze scholen zijn rooms-katholiek, de overige zijn openbaar of protestants gericht.

Veel van de leerlingen komen uit Eindhoven zelf of uit een van de omliggende kernen. Veel instellingen zijn in de jaren 90 samengegaan in het Regionaal opleidingencentrum ROC.

Het Summa College Eindhoven heeft meer dan opleidingen op 20 gebieden, zoals de autobranche, ICT, economie en welzijn. Tevens heeft het Summa College een montessoricollege.

In Eindhoven zijn via Fontys verschillende soorten hoger beroepsonderwijs te volgen voor bachelor- en mastergraden. In Eindhoven heeft de opleiding verschillende vestigingen, maar de meeste opleidingen zijn gevestigd aan de Rachelsmolen.

Tevens is in Eindhoven de Design Academy gevestigd. Deze opleiding is een wereldwijd bekend instituut, gevestigd in de voormalige Philips-fabrieken De Witte Dame in het centrum van Eindhoven.

Daarnaast zijn er in Eindhoven nog enkele particuliere hbo-instellingen. Ze is gesticht op 15 juni door de Nederlandse overheid. Sinds haar stichting heeft ze haar eigen campus in het centrum van Eindhoven, ten noorden van het centraal station.

Deze zijn gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven. Verder zijn er zoals vanzelfsprekend tal van kleinere gezondheidscentra en apothekers te vinden.

Bij de huisartsenpost is ook een apotheek gevestigd die altijd " buiten kantooruren " geopend is. De meldkamer Brabant Zuid-Oost van is tevens in Eindhoven gevestigd.

Binnen Eindhoven zijn vele vormen van sportbeoefening mogelijk. In dit stadion worden naast voetbalwedstrijden ook speciale evenementen georganiseerd, zoals het Europees kampioenschap voetbal en de UEFA-Cup finale Voetbalclub FC Eindhoven speelt anno in de Eerste divisie.

De vereniging werd in landskampioen. Onder de Federatie van Philips Sport Verenigingen vallen naast de voetbalclub ook andere sportverenigingen: Daarnaast staat de zwemsport in Eindhoven aan de internationale top met het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion als onderkomen, dat als enige Olympische zwembad in Nederland voldoet aan alle internationale maatstaven.

In vond er het EK Zwemmen plaats waarbij meerdere wereldrecords werden gezwommen door onder anderen Marleen Veldhuis. Veldhuis is samen met Pieter van den Hoogenband het boegbeeld voor de zwemsport in Eindhoven.

In samenwerking met zwemmers en wetenschappers vindt er in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep ook allerlei wetenschappelijk onderzoek plaats op zwemgebied.

Een andere topsportlocatie is de kunstijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven met zowel langebaanschaatsen als een ijshockeyhal. Jarenlang speelde de nationale ijshockeytop in Eindhoven en in werd de nationale bekerfinale hier gespeeld.

Het langebaanschaatsen had, naast de marathonrijders, in de nationale en internationale top op bezoek bij het Nederlandse kampioenschappen schaatsen allround Verder wordt op internationaal topniveau gespeeld bij hockeyclub Oranje-Rood voorheen Oranje Zwart en zijn er sporadisch tennisevenementen zoals de Davis Cup , gespeeld in het Indoor-Sportcentrum.

Daar won Van der Weijden een gouden medaille. Op nationaal niveau speelt de Eindhovense Schaakvereniging. Deze schaakvereniging werd landskampioen schaken in de voormalige Hoofdklasse in seizoen Het jaar daarop speelde de schaakvereniging Europa Cup voor schaakteams, waarin het de derde ronde haalde.

Rugby union is vertegenwoordigd in Eindhoven doormiddel van twee clubs. Eindhoven heeft een eigen luchthaven, Vliegbasis Eindhoven , die tevens wordt gebruikt voor civiele luchtvaart als Eindhoven Airport.

Het vliegveld bestaat sinds , toen het een geheel civiel vliegveld was. In april werd het vliegveld gevorderd vanwege de algemene mobilisatie.

Na de oorlog werd het een gecombineerd civiel en militair vliegveld. In de jaren 90 is het vliegveld een paar kilometer verhuisd en is op de originele locatie een woonwijk verrezen, waar het originele luchthavengebouw nog dienstdoet als wijkcentrum van Meerhoven.

De grond is eigendom van de Koninklijke Luchtmacht. Eindhoven Airport handelde in 4,7 miljoen passagiers af. Er zijn studies over een derde treinstation ter hoogte van de wijk Acht , station Eindhoven Acht.

Tevens is er een apart perron bij het Philips Stadion, waar voetbalsupporters van bezoekende clubs direct vanuit de trein het stadion ingeleid worden.

Deze wordt enkel gebruikt bij voetbalwedstrijden van PSV waarbij de tegenstander een verplichte treincombibezoekregeling heeft. Zonder overstappen is het dan mogelijk om vanuit Eindhoven op desbetreffende eindstations en tussenliggende intercitystations te komen.

Tevens rijden er in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag nachttreinen naar Rotterdam en Utrecht. Tussen Utrecht en Rotterdam rijden dan ook nachttreinen met tussenstops in Amsterdam, Schiphol en Den Haag, waardoor Eindhoven dan op het landelijke net is aangesloten.

Het stads- en streekvervoer in en om Eindhoven valt onder het concessiegebied SRE , enkele lijnen vallen onder de concessie Meierij.

Het vervoer wordt verzorgd door Hermes , enkele lijnen van Arriva doen Eindhoven ook aan. De coalitie heeft 26 van de 45 zetels. Het college bestaat uit acht personen en wordt voorgezeten door de burgemeester.

De portefeuilleverdeling is als volgt: Wilbert Seuren verving per 15 juli Marco van Dorst , die zijn functie neerlegde omdat de uitoefening ervan te veel druk legde op zijn gezinsleven.

De coalitie had 28 van de 45 zetels. Het college bestond uit zeven personen en werd voorgezeten door de burgemeester.

De portefeuilleverdeling was als volgt:. Monique List verving per 1 maart Henk Brink , die om gezondheidsredenen aftrad als wethouder van economie, werk en beroepsonderwijs.

Yasin Torunoglu verving per 26 maart Mary Fiers , die aftrad na problemen rond een verhuisproject van woonwagens naar het Orgelplein in Eindhoven.

Van Gijzel heeft de taak van burgemeester van Eindhoven op 8 april overgenomen van Gerrit Braks , die als interim-burgemeester heeft gediend sinds het opstappen van Alexander Sakkers op 1 september Op 23 januari werd er een burgemeestersreferendum gehouden om de opvolger van Sakkers aan te wijzen.

Er waren twee kandidaten, beide van de PvdA: Alhoewel Van Gijzel met 68,5 procent van de stemmen het referendum won, werd het niet rechtsgeldig verklaard omdat de opkomst met 24,6 procent onder de dertig procent was gebleven.

De gemeenteraad moest daarom enkele dagen later, op 28 januari , de burgemeester kiezen. Van Gijzel is geboren en getogen in Eindhoven. De laatste gemeenteraadsverkiezing was op 21 maart Een overzicht van de zetelverdeling in de gemeenteraad sinds Eindhoven kent negen buurgemeenten.

Aan de oostkant is de Dommel de scheidslijn met Nuenen c. Aan de zuidkant loopt de gemeente Eindhoven over in de gemeente Heeze-Leende bij de Leenderheide , waarbij de autosnelweg de scheiding weergeeft, net als bij Waalre.

Aan de zuidwestkant ligt Veldhoven, aangebouwd tegen Eindhoven en daarvan grotendeels gescheiden door de autosnelweg.

De grenzen in het westen met Eersel en in het noordwesten met Oirschot lopen via respectievelijk Eindhoven Airport en het noordelijker gelegen landelijk gebied.

Een overzicht met de buurgemeenten in "kompasvorm" is hiernaast te zien. De agglomeratie is gelegen in een landelijke streek op de rand van de Kempen aan de westkant en de Peel aan de oostkant.

Eindhoven en zijn buurgemeenten werken al jaren nauw samen. Door nieuwe wettelijke regelingen in het binnenlands bestuur brokkelde de structuur van de Agglomeratie echter af en het openbaar lichaam werd op 1 januari weer opgeheven.

De adviescommissie Krachtig bestuur in Brabant heeft in in het rapport Veerkrachtig bestuur in Zuidoost-Brabant de aanbeveling gedaan om Zuidoost-Brabant her in te delen.

Andersom kent Eindhoven een Bayeuxlaan, die loopt van de Boutenslaan naar de kruising met de Locatellistraat en de Antoon Coolenlaan. Uit Bayeux komt elk jaar het bevrijdingsvuur ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog dat vanaf 18 september op het Stadhuisplein in Eindhoven brandt.

Op die datum werd Eindhoven in bevrijd. Het wapen van Eindhoven bestaat uit twee delen. Het linkerdeel is een rode leeuw op een zilveren vlak, het rechterdeel drie zilveren hoorns boven elkaar op een rood vlak.

Het wapen combineert de leeuw van het wapen van de hertog van Brabant met de hoorns op het wapen van de heer van Cranendonk, een zijtak van de adellijke familie Van Horne.

Het vroegst bewaard gebleven wapen staat op een zegelring uit Het huidige wapen werd in vastgelegd. Voor werd hetzelfde wapen gevoerd, maar de kleurstelling hiervan volgde de zogenaamde rijkskleuren azuur en goud.

Het college van Burgemeesters en Wethouders heeft op 14 oktober de vlag vastgesteld. Coenwulf was the last king of Mercia to exercise substantial dominance over other Anglo-Saxon kingdoms; within a decade of his death, the rise of Wessex had begun under King Ecgberht , and Mercia never recovered its former position of power.

Groundhog Day in Canada and the United States. The storm brought cold air, heavy snowfall, blowing snow, and mixed precipitation on a path from New Mexico and northern Texas to New England and Eastern Canada.

The heaviest snowfall was in Antioch, Illinois , with Wikipedia is hosted by the Wikimedia Foundation , a non-profit organization that also hosts a range of other projects:.

This Wikipedia is written in English. Many other Wikipedias are available; some of the largest are listed below. From Wikipedia, the free encyclopedia.

Welcome to Wikipedia ,. Archive By email More featured articles. Archive Start a new article Nominate an article. Aftermath of the Jolo Cathedral bombings.

February 1 February 2 February 3. Archive By email List of historical anniversaries. Jeffrey Jackie Robinson Aurora australis from space.

Archive More featured pictures. Other areas of Wikipedia Community portal — Bulletin board, projects, resources and activities covering a wide range of Wikipedia areas.

Help desk — Ask questions about using Wikipedia. Local embassy — For Wikipedia-related communication in languages other than English. Reference desk — Serving as virtual librarians, Wikipedia volunteers tackle your questions on a wide range of subjects.

Site news — Announcements, updates, articles and press releases on Wikipedia and the Wikimedia Foundation. Village pump — For discussions about Wikipedia itself, including areas for technical issues and policies.

Amsterdam is one of the most popular tourist destinations in Europe, receiving more than 4. This can be attributed to an increasing number of European visitors.

For example, the year was designated "Rembrandt ", to celebrate the th birthday of Rembrandt van Rijn. Some hotels offer special arrangements or activities during these years.

The average number of guests per year staying at the four campsites around the city range from 12, to 65, This neighbourhood has become a famous attraction for tourists.

It consists of a network of roads and alleys containing several hundred small, one-room apartments rented by sex workers who offer their services from behind a window or glass door, typically illuminated with red lights.

Shops in Amsterdam range from large high end department stores such as De Bijenkorf founded in to small specialty shops.

Hooftstraat and Cornelis Schuytstraat , which are located in the vicinity of the Vondelpark. Other shopping areas include the Negen Straatjes and Haarlemmerdijk and Haarlemmerstraat.

Negen Straatjes are nine narrow streets within the Grachtengordel , the concentric canal system of Amsterdam. The Negen Straatjes differ from other shopping districts with the presence of a large diversity of privately owned shops.

The Haarlemmerstraat and Haarlemmerdijk were voted best shopping street in the Netherlands in These streets have as the Negen Straatjes a large diversity of privately owned shops.

But as the Negen Straatjes are dominated by fashion stores the Haarlemmerstraat and Haarlemmerdijk offer a very wide variety of all kinds of stores, just to name some specialties: The city also features a large number of open-air markets such as the Albert Cuyp Market , Westerstraat-markt, Ten Katemarkt, and Dappermarkt.

Some of these markets are held on a daily basis, like the Albert Cuypmarkt and the Dappermarkt. Others, like the Westerstraatmarkt, are held on a weekly basis.

Amsterdam has its garment centre in the World Fashion Center. Buildings which formerly housed brothels in the red light district have been converted to ateliers for young fashion designers, AKA eagle fuel.

In , Amsterdam opened its first theatre. Ballet performances were given in this theatre as early as In the 18th century, French theatre became popular.

While Amsterdam was under the influence of German music in the 19th century there were few national opera productions; the Hollandse Opera of Amsterdam was built in for the specific purpose of promoting Dutch opera.

At the end of this century, the Rijksmuseum and Stedelijk Museum were built. With the 20th century came cinema, radio and television.

Many people who work in the television industry live in Amsterdam. The most important museums of Amsterdam are located on the Museumplein Museum Square , located at the southwestern side of the Rijksmuseum.

The northeastern part of the square is bordered by the very large Rijksmuseum. In front of the Rijksmuseum on the square itself is a long, rectangular pond.

This is transformed into an ice rink in winter. The southwestern border of the Museum Square is the Van Baerlestraat, which is a major thoroughfare in this part of Amsterdam.

The Concertgebouw is situated across this street from the square. To the southeast of the square are situated a number of large houses, one of which contains the American consulate.

A parking garage can be found underneath the square, as well as a supermarket. The Museumplein is covered almost entirely with a lawn, except for the northeastern part of the square which is covered with gravel.

The current appearance of the square was realised in , when the square was remodelled. The square itself is the most prominent site in Amsterdam for festivals and outdoor concerts, especially in the summer.

Plans were made in to remodel the square again, because many inhabitants of Amsterdam are not happy with its current appearance.

The Rijksmuseum possesses the largest and most important collection of classical Dutch art. Its collection consists of nearly one million objects.

Aside from paintings, the collection consists of a large variety of decorative art. This ranges from Delftware to giant doll-houses from the 17th century.

The architect of the gothic revival building was P. The museum underwent a year, million euro renovation starting in The full collection was reopened to the public on 13 April and the Rijksmuseum has established itself as the most visited museum in Amsterdam with 2.

Van Gogh lived in Amsterdam for a short while and there is a museum dedicated to his work. The museum is housed in one of the few modern buildings in this area of Amsterdam.

The building was designed by Gerrit Rietveld. This building is where the permanent collection is displayed. A new building was added to the museum in This building, known as the performance wing, was designed by Japanese architect Kisho Kurokawa.

Its purpose is to house temporary exhibitions of the museum. Next to the Van Gogh museum stands the Stedelijk Museum. The museum is as old as the square it borders and was opened in The permanent collection consists of works of art from artists like Piet Mondriaan , Karel Appel , and Kazimir Malevich.

Amsterdam contains many other museums throughout the city. The modern-styled Nemo is dedicated to child-friendly science exhibitions.

The song "Aan de Amsterdamse grachten" "On the canals of Amsterdam" was performed and recorded by many artists, including John Kraaijkamp Sr. In the s Johnny Jordaan rose to fame with "Geef mij maar Amsterdam" "I prefer Amsterdam" , which praises the city above all others explicitly Paris ; Jordaan sang especially about his own neighbourhood, the Jordaan "Bij ons in de Jordaan".

Its main purpose is to serve as a podium for pop concerts for big audiences. Many famous international artists have performed there.

Two other notable venues, Paradiso and the Melkweg are located near the Leidseplein. Jazz has a strong following in Amsterdam, with the Bimhuis being the premier venue.

In , Ziggo Dome was opened, also near Amsterdam Arena, a state-of-the-art indoor music arena. AFAS Live is also host to many electronic dance music festivals, alongside many other venues.

Each year in October, the city hosts the Amsterdam Dance Event ADE which is one of the leading electronic music conferences and one of the biggest club festivals for electronic music in the world, attracting over , visitors each year.

Amsterdam has a world-class symphony orchestra, the Royal Concertgebouw Orchestra. It is considered by critics to be a concert hall with some of the best acoustics in the world.

Some nine hundred concerts and other events per year take place in the Concertgebouw, for a public of over ,, making it one of the most-visited concert halls in the world.

Therefore, the two buildings combined are often called the Stopera , a word originally coined by protesters against it very construction: This huge modern complex, opened in , lies in the former Jewish neighbourhood at Waterlooplein next to the river Amstel.

Its concerts perform mostly modern classical music. Located adjacent to it, is the Bimhuis , a concert hall for improvised and Jazz music.

The Stadsschouwburg at the Leidseplein is the home base of Toneelgroep Amsterdam. The current building dates from Most plays are performed in the Grote Zaal Great Hall.

The normal programme of events encompasses all sorts of theatrical forms. The Stadsschouwburg is currently being renovated and expanded. The third theatre space, to be operated jointly with next door Melkweg , will open in late or early The recently re-opened DeLaMar Theater houses the more commercial plays and musicals.

A new theatre has also moved into Amsterdam scene in , joining other established venues: Theater Amsterdam is situated in the west part of Amsterdam, on the Danzigerkade.

It is housed in a modern building with a panoramic view over the harbour. On the east side of town there is a small theatre in a converted bath house, the Badhuistheater.

The theatre often has English programming. The Netherlands has a tradition of cabaret or kleinkunst , which combines music, storytelling, commentary, theatre and comedy.

Cabaret dates back to the s and artists like Wim Kan , Wim Sonneveld and Toon Hermans were pioneers of this form of art in the Netherlands.

In Amsterdam is the Kleinkunstacademie English: The English spoken comedy scene was established with the founding of Boom Chicago in They have their own theatre at Leidseplein.

Amsterdam is famous for its vibrant and diverse nightlife. They range from large and modern to small and cozy. A common sight on the Leidseplein during summer is a square full of terraces packed with people drinking beer or wine.

Many restaurants can be found in Amsterdam as well. Since Amsterdam is a multicultural city, a lot of different ethnic restaurants can be found.

Restaurants range from being rather luxurious and expensive to being ordinary and affordable. The two main nightlife areas for tourists are the Leidseplein and the Rembrandtplein.

Bimhuis located near the Central Station, with its rich programming hosting the best in the field is considered one of the best jazz clubs in the world.

In , there were festivals and events in Amsterdam. Famous festivals and events in Amsterdam include: The entire city becomes overcrowded with people buying products from the freemarket, or visiting one of the many music concerts.

The yearly Holland Festival attracts international artists and visitors from all over Europe. It offers previews of many different artists, such as musicians and poets, who perform on podia.

The stadium Johan Cruyff Arena is the home of Ajax. It is located in the south-east of the city next to the new Amsterdam Bijlmer ArenA railway station.

Before moving to their current location in , Ajax played their regular matches in De Meer Stadion. The Olympic Stadium built for the occasion has been completely restored and is now used for cultural and sporting events, such as the Amsterdam Marathon.

The ice hockey team Amstel Tijgers play in the Jaap Eden ice rink. The team competes in the Dutch ice hockey premier league.

Speed skating championships have been held on the metre lane of this ice rink. Amsterdam holds two American football franchises: There are three field hockey teams: The basketball team MyGuide Amsterdam competes in the Dutch premier division and play their games in the Sporthallen Zuid.

Since the city of Amsterdam honours the best sportsmen and women at the Amsterdam Sports Awards. Boxer Raymond Joval and field hockey midfielder Carole Thate were the first to receive the awards, in The city of Amsterdam is a municipality under the Dutch Municipalities Act.

It is governed by a directly elected municipal council , a municipal executive board and a mayor. Over time, a total of 15 boroughs were created.

In May , under a major reform, the number of Amsterdam boroughs was reduced to eight: Amsterdam-Centrum covering the city centre including the canal belt , Amsterdam-Noord consisting of the neighbourhoods north of the IJ lake , Amsterdam-Oost in the east, Amsterdam-Zuid in the south, Amsterdam-West in the west, Amsterdam Nieuw-West in the far west, Amsterdam Zuidoost in the southeast, and Westpoort covering the Port of Amsterdam area.

As with all Dutch municipalities, Amsterdam is governed by a directly elected municipal council , a municipal executive board and a mayor burgemeester.

The mayor is a member of the municipal executive board, but also has individual responsibilies in maintaining public order.

On 18 September it was announced by Eberhard van der Laan in an open letter to Amsterdam citizens that Kajsa Ollongren would take up his office as acting Mayor of Amsterdam with immediate effect due to ill health.

The boroughs are responsible for many activities that had previously been run by the central city. In , the number of Amsterdam boroughs reached fifteen.

Fourteen of those had their own district council deelraad , elected by a popular vote. The fifteenth, Westpoort , covers the harbour of Amsterdam and had very few residents.

Therefore, it was governed by the central municipal council. Under the borough system, municipal decisions are made at borough level, except for those affairs pertaining to the whole city such as major infrastructure projects, which are the jurisdiction of the central municipal authorities.

In , the borough system was restructured, in which many smaller boroughs merged into larger boroughs. In , under a reform of the Dutch Municipalities Act, the Amsterdam boroughs lost much of their autonomous status, as their district councils were abolished.

The municipal council of Amsterdam voted to maintain the borough system by replacing the district councils with smaller, but still directly elected district committees bestuurscommissies.

Under a municipal ordinance, the new district committees were granted responsibilities through delegation of regulatory and executive powers by the central municipal council.

Colloquially, some areas within the municipality, such as the town of Durgerdam , may not be considered part of Amsterdam.

Statistics Netherlands uses three other definitions of Amsterdam: The city region is similar to Greater Amsterdam but includes the municipalities of Zaanstad and Wormerland.

It excludes Graft-De Rijp. The smallest of these areas is the municipality of Amsterdam with a population of , in The largest area by population, the Amsterdam Metropolitan Area Dutch: Metropoolregio Amsterdam , has a population of 2,33 million.

Amsterdam is part of the conglomerate metropolitan area Randstad , with a total population of 6,, inhabitants. Of these various metropolitan area configurations, only the Stadsregio Amsterdam City Region of Amsterdam has a formal governmental status.

Its responsibities include regional spatial planning and the metropolitan public transport concessions. Under the Dutch Constitution , Amsterdam is the capital of the Netherlands.

Since the constitutional revision, the constitution mentions "Amsterdam" and "capital" in chapter 2, article The ceremony traditionally takes place at the Nieuwe Kerk on Dam Square , immediately after the former monarch has signed the act of abdication at the nearby Royal Palace of Amsterdam.

Normally, however, the Parliament sits in The Hague , the city which has historically been the seat of the Dutch government , the Dutch monarchy , and the Dutch supreme court.

Foreign embassies are also located in The Hague. The coat of arms of Amsterdam is composed of several historical elements. This part of the coat of arms is the basis of the flag of Amsterdam , flown by the city government, but also as civil ensign for ships registered in Amsterdam.

Second is the Imperial Crown of Austria. The lions date from the late 16th century, when city and province became part of the Republic of the Seven United Netherlands.

Currently, there are sixteen tram routes and five metro routes. All are operated by municipal public transport operator Gemeentelijk Vervoerbedrijf GVB , which also runs the city bus network.

Four fare-free GVB ferries carry pedestrians and cyclists across the IJ lake to the borough of Amsterdam-Noord , and two fare-charging ferries run east and west along the harbour.

Regional buses, and some suburban buses, are operated by Connexxion and EBS. Amsterdam was intended in to be the hub, a kind of Kilometre Zero , of the highway system of the Netherlands , [] with freeways numbered One to Eight planned to originate from the city.

The A3 to Rotterdam was cancelled in in order to conserve the Groene Hart. Road A8 , leading north to Zaandam and the A10 Ringroad were opened between and The A10 ringroad surrounding the city connects Amsterdam with the Dutch national network of freeways.

Interchanges on the A10 allow cars to enter the city by transferring to one of the 18 city roads , numbered S through to S These city roads are regional roads without grade separation , and sometimes without a central reservation.

Most are accessible by cyclists. In the city centre, driving a car is discouraged. Parking fees are expensive, and many streets are closed to cars or are one-way.

Amsterdam is served by ten stations of the Nederlandse Spoorwegen Dutch Railways. The stations for local services are: Amsterdam Centraal is also an international railway station.

Amsterdam Airport Schiphol is less than 20 minutes by train from Amsterdam Centraal station and is served by domestic and international intercity trains, such as Thalys , Eurostar and Intercity Brussel.

Schiphol is the largest airport in the Netherlands, the third largest in Europe, and the 14th-largest in the world in terms of passengers.

It handles over 68 million passengers per year and is the home base of four airlines, KLM , Transavia , Martinair and Arkefly.

Amsterdam is one of the most bicycle-friendly large cities in the world and is a centre of bicycle culture with good facilities for cyclists such as bike paths and bike racks , and several guarded bike storage garages fietsenstalling which can be used.

In , there were about 1,, bicycles in Amsterdam outnumbering the amount of citizens in the city. Amsterdam has two universities: Other institutions for higher education include an art school — Gerrit Rietveld Academie , a university of applied sciences — the Hogeschool van Amsterdam , and the Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

There are over primary schools in Amsterdam. Many schools, however, are based on religion. This used to be primarily Roman Catholicism and various Protestant denominations, but with the influx of Muslim immigrants there has been a rise in the number of Islamic schools.

Jewish schools can be found in the southern suburbs of Amsterdam. Amsterdam is noted for having five independent grammar schools Dutch: Ignatius Gymnasium , Het 4e Gymnasium and the Cygnus Gymnasium where a classical curriculum including Latin and classical Greek is taught.

Though believed until recently by many to be an anachronistic and elitist concept that would soon die out, the gymnasia have recently experienced a revival, leading to the formation of a fourth and fifth grammar school in which the three aforementioned schools participate.

Most secondary schools in Amsterdam offer a variety of different levels of education in the same school. The city also has various colleges ranging from art and design to politics and economics which are mostly also available for students coming from other countries.

Amsterdam is a prominent centre for national and international media. The town of Hilversum , 30 kilometres 19 miles south-east of Amsterdam, has been crowned with this unofficial title.

Hilversum is the principal centre for radio and television broadcasting in the Netherlands. Radio Netherlands , heard worldwide via shortwave radio since the s, is also based there.

Hilversum is home to an extensive complex of audio and television studios belonging to the national broadcast production company NOS, as well as to the studios and offices of all the Dutch public broadcasting organisations and many commercial TV production companies.

The housing market is heavily regulated. Squat properties are common throughout Amsterdam, due to property law strongly favouring tenants.

A number of these squats have become well known, such as OT , Paradiso , Vrankrijk closed down by city government , and the Binnenpret, and several are now businesses, such as health clubs and licensed restaurants.

From Wikipedia, the free encyclopedia. For other uses, see Amsterdam disambiguation. Capital of the Netherlands. Capital city and municipality in North Holland, Netherlands.

Capital city and municipality. From top down, left to right: Grachtengordel , canal in the Centrum borough, Royal Concertgebouw and Rijksmuseum.

Mokum , Damsko, the Venice of the North. See also Other names of Amsterdam. History of Amsterdam and Timeline of Amsterdam.

Topographic map of Amsterdam and its surrounding municipalities, This section needs additional citations for verification. Please help improve this article by adding citations to reliable sources.

Unsourced material may be challenged and removed. Protestant Church in the Netherlands 5. Other Christian denominations 5. List of tallest buildings in Amsterdam.

Expansion of Amsterdam since the 19th century. List of parks in Amsterdam and List of squares in Amsterdam. Martin Luther Kingpark N: List of tourist attractions in Amsterdam.

List of songs about Amsterdam. DeWolff performing at Paradiso. Boroughs of Amsterdam and Municipal council Netherlands. Coat of arms of Amsterdam and Flag of Amsterdam.

Amsterdam Metro and Trams in Amsterdam. List of people from Amsterdam. Archived from the original on 28 February Retrieved 18 February CBS Statline in Dutch.

Retrieved 12 March Retrieved 25 July Actueel Hoogtebestand Nederland in Dutch. Archived from the original on 21 September Retrieved 27 October Retrieved 24 July Chapter 2, Article Retrieved 3 July Archived from the original on 5 October Retrieved 26 June Archived from the original PDF on Amsterdam Stakes Its Claim".

Archived from the original on 1 November Retrieved 10 October Archived from the original on 11 September Archived PDF from the original on Archived from the original on 6 January Archived from the original on 25 October Retrieved 22 October Archived from the original on 18 May Retrieved 21 May Archived from the original on 8 August Archived from the original on 12 May Civilization and capitalism 15th—18th century: The wheels of commerce.

Princeton University Press , , p. Archived from the original on 9 May Retrieved 22 May Archived from the original on 1 May Archived from the original PDF on 28 May Archived from the original on 6 October Retrieved 4 October Archived from the original on 23 January Archived from the original on 3 May Archived from the original on 10 June Retrieved 5 August Archived from the original on Archived from the original on 3 February Retrieved 22 June Retrieved 26 September Retrieved 18 May Archived from the original on 24 June Retrieved 2 March Royal Netherlands Meteorological Institute.

Retrieved 10 September Retrieved 9 September Archived from the original on 2 April Retrieved 19 April Retrieved 24 January Archived from the original on 7 August Retrieved 30 June Retrieved 25 April Centraal Bureau voor de Statistiek.

Archived from the original on 24 January Archived from the original on 25 January Archived from the original on 14 June Retrieved 4 June Archived from the original on 18 March Archived from the original on 25 November Archived from the original on 20 March Retrieved 9 April Deze hadden zich vanaf het begin van de 19e eeuw ontwikkeld, maar de meeste fabrieken in deze sectoren zijn na de Tweede Wereldoorlog verdwenen.

De textielindustrie kwam op vanuit de gilden en de aanwezigheid van waterkracht en ook de hoedenindustrie kende wortels die teruggaan tot de 18e eeuw.

Voorts speelde de aanwezigheid van huisnijverheid, goedkope arbeidskrachten en dito grond een belangrijke rol. Vanaf kwam Philips op en ook de vrachtwagenfabrikant DAF heeft, vanaf ongeveer , enorm bijgedragen aan de werkgelegenheid van Eindhoven.

Sedert omstreeks heeft Philips zich grotendeels uit Eindhoven teruggetrokken, hoewel de kenniscentra van Philips Lighting en Philips Research in Eindhoven zijn gebleven.

Toeleveringsbedrijven en verzelfstandigde onderdelen van Philips hebben in Eindhoven en omgeving veel nieuwe werkgelegenheid gebracht, met name op het gebied van hoogwaardige technologie.

Vandaag de dag fungeert Eindhoven als het centrum van technologie in het zuiden van Nederland. Van al het geld dat in Nederland besteed wordt aan ontwikkeling en onderzoek gaat een derde naar Eindhoven en omgeving.

De leus van de gemeente, leading in technology , is hierop gebaseerd. In de regio Zuidoost-Brabant bestaat de stichting Brainport.

Brainport is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden en wordt gevormd door de gemeenten in Zuidoost-Brabant.

De grootste uitgaven en meeste patentaanvragen komen vanuit Eindhoven, voornamelijk Philips. In werd de regio Eindhoven door het Intelligent Community Form uitgeroepen tot "slimste regio ter wereld".

Vooral in het centrum in de binnenstad zijn veel winkels. Het winkelgebied in het centrum beslaat de volgende delen:.

Buiten het centrum is in het stadsdeel Woensel Noord het Winkelcentrum Woensel te vinden. Met winkels is dit gebied het grootste wijk-winkelcentrum buiten de Randstad.

Veel multiculturele winkels zijn te vinden op de Kruisstraat en de Woenselse Markt. Wat betreft de gedrukte media is het Eindhovens Dagblad een dagblad dat verschijnt in Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

Behalve een binnenlands en buitenlands katern richt de krant zich op de regionale nieuwsvoorziening. De oplage van de krant bedraagt ruim Naast het Eindhovens Dagblad heeft Eindhoven nog een wekelijks huis-aan-huisblad, Groot Eindhoven waar onder meer het nieuws van de gemeenteraad wordt vermeld.

Dit blad verschijnt midweeks. Voorts is er regionale radio en regionale televisie , verzorgd door Omroep Brabant. Deze omroep is gevestigd in Son en Breda.

Terugkerende evenementen zijn de introductieweken van de verschillende hogere scholen en studentenverenigingen en universiteit, allen gericht op de nieuwe studenten.

Hieronder is een overzicht van de belangrijkste onderwijsinstellingen in de stad te vinden. In Eindhoven wordt het basisonderwijs grofweg verdeeld over twee besturen.

Ongeveer 38 basisscholen zijn aangesloten bij SKPO. Tot SALTO behoren ongeveer 25 scholen waar, naast de openbare scholen, ook vier Jenaplanscholen en twee Montessorischolen zijn aangesloten.

Tevens heeft Eindhoven een islamitische basisschool, een Vrije school en een evangelische basisschool. Elf van deze scholen zijn rooms-katholiek, de overige zijn openbaar of protestants gericht.

Veel van de leerlingen komen uit Eindhoven zelf of uit een van de omliggende kernen. Veel instellingen zijn in de jaren 90 samengegaan in het Regionaal opleidingencentrum ROC.

Het Summa College Eindhoven heeft meer dan opleidingen op 20 gebieden, zoals de autobranche, ICT, economie en welzijn.

Tevens heeft het Summa College een montessoricollege. In Eindhoven zijn via Fontys verschillende soorten hoger beroepsonderwijs te volgen voor bachelor- en mastergraden.

In Eindhoven heeft de opleiding verschillende vestigingen, maar de meeste opleidingen zijn gevestigd aan de Rachelsmolen. Tevens is in Eindhoven de Design Academy gevestigd.

Deze opleiding is een wereldwijd bekend instituut, gevestigd in de voormalige Philips-fabrieken De Witte Dame in het centrum van Eindhoven.

Daarnaast zijn er in Eindhoven nog enkele particuliere hbo-instellingen. Ze is gesticht op 15 juni door de Nederlandse overheid. Sinds haar stichting heeft ze haar eigen campus in het centrum van Eindhoven, ten noorden van het centraal station.

Deze zijn gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven. Verder zijn er zoals vanzelfsprekend tal van kleinere gezondheidscentra en apothekers te vinden.

Bij de huisartsenpost is ook een apotheek gevestigd die altijd " buiten kantooruren " geopend is. De meldkamer Brabant Zuid-Oost van is tevens in Eindhoven gevestigd.

Binnen Eindhoven zijn vele vormen van sportbeoefening mogelijk. In dit stadion worden naast voetbalwedstrijden ook speciale evenementen georganiseerd, zoals het Europees kampioenschap voetbal en de UEFA-Cup finale Voetbalclub FC Eindhoven speelt anno in de Eerste divisie.

De vereniging werd in landskampioen. Onder de Federatie van Philips Sport Verenigingen vallen naast de voetbalclub ook andere sportverenigingen: Daarnaast staat de zwemsport in Eindhoven aan de internationale top met het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion als onderkomen, dat als enige Olympische zwembad in Nederland voldoet aan alle internationale maatstaven.

In vond er het EK Zwemmen plaats waarbij meerdere wereldrecords werden gezwommen door onder anderen Marleen Veldhuis.

Veldhuis is samen met Pieter van den Hoogenband het boegbeeld voor de zwemsport in Eindhoven. In samenwerking met zwemmers en wetenschappers vindt er in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep ook allerlei wetenschappelijk onderzoek plaats op zwemgebied.

Een andere topsportlocatie is de kunstijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven met zowel langebaanschaatsen als een ijshockeyhal.

Jarenlang speelde de nationale ijshockeytop in Eindhoven en in werd de nationale bekerfinale hier gespeeld. Het langebaanschaatsen had, naast de marathonrijders, in de nationale en internationale top op bezoek bij het Nederlandse kampioenschappen schaatsen allround Verder wordt op internationaal topniveau gespeeld bij hockeyclub Oranje-Rood voorheen Oranje Zwart en zijn er sporadisch tennisevenementen zoals de Davis Cup , gespeeld in het Indoor-Sportcentrum.

Daar won Van der Weijden een gouden medaille. Op nationaal niveau speelt de Eindhovense Schaakvereniging. Deze schaakvereniging werd landskampioen schaken in de voormalige Hoofdklasse in seizoen Het jaar daarop speelde de schaakvereniging Europa Cup voor schaakteams, waarin het de derde ronde haalde.

Rugby union is vertegenwoordigd in Eindhoven doormiddel van twee clubs. Eindhoven heeft een eigen luchthaven, Vliegbasis Eindhoven , die tevens wordt gebruikt voor civiele luchtvaart als Eindhoven Airport.

Het vliegveld bestaat sinds , toen het een geheel civiel vliegveld was. In april werd het vliegveld gevorderd vanwege de algemene mobilisatie.

Na de oorlog werd het een gecombineerd civiel en militair vliegveld. In de jaren 90 is het vliegveld een paar kilometer verhuisd en is op de originele locatie een woonwijk verrezen, waar het originele luchthavengebouw nog dienstdoet als wijkcentrum van Meerhoven.

De grond is eigendom van de Koninklijke Luchtmacht. Eindhoven Airport handelde in 4,7 miljoen passagiers af. Er zijn studies over een derde treinstation ter hoogte van de wijk Acht , station Eindhoven Acht.

Tevens is er een apart perron bij het Philips Stadion, waar voetbalsupporters van bezoekende clubs direct vanuit de trein het stadion ingeleid worden.

Deze wordt enkel gebruikt bij voetbalwedstrijden van PSV waarbij de tegenstander een verplichte treincombibezoekregeling heeft. Zonder overstappen is het dan mogelijk om vanuit Eindhoven op desbetreffende eindstations en tussenliggende intercitystations te komen.

Tevens rijden er in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag nachttreinen naar Rotterdam en Utrecht.

Tussen Utrecht en Rotterdam rijden dan ook nachttreinen met tussenstops in Amsterdam, Schiphol en Den Haag, waardoor Eindhoven dan op het landelijke net is aangesloten.

Het stads- en streekvervoer in en om Eindhoven valt onder het concessiegebied SRE , enkele lijnen vallen onder de concessie Meierij. Het vervoer wordt verzorgd door Hermes , enkele lijnen van Arriva doen Eindhoven ook aan.

De coalitie heeft 26 van de 45 zetels. Het college bestaat uit acht personen en wordt voorgezeten door de burgemeester. De portefeuilleverdeling is als volgt: Wilbert Seuren verving per 15 juli Marco van Dorst , die zijn functie neerlegde omdat de uitoefening ervan te veel druk legde op zijn gezinsleven.

De coalitie had 28 van de 45 zetels. Het college bestond uit zeven personen en werd voorgezeten door de burgemeester.

De portefeuilleverdeling was als volgt:. Monique List verving per 1 maart Henk Brink , die om gezondheidsredenen aftrad als wethouder van economie, werk en beroepsonderwijs.

Yasin Torunoglu verving per 26 maart Mary Fiers , die aftrad na problemen rond een verhuisproject van woonwagens naar het Orgelplein in Eindhoven.

Van Gijzel heeft de taak van burgemeester van Eindhoven op 8 april overgenomen van Gerrit Braks , die als interim-burgemeester heeft gediend sinds het opstappen van Alexander Sakkers op 1 september Op 23 januari werd er een burgemeestersreferendum gehouden om de opvolger van Sakkers aan te wijzen.

Er waren twee kandidaten, beide van de PvdA: Alhoewel Van Gijzel met 68,5 procent van de stemmen het referendum won, werd het niet rechtsgeldig verklaard omdat de opkomst met 24,6 procent onder de dertig procent was gebleven.

De gemeenteraad moest daarom enkele dagen later, op 28 januari , de burgemeester kiezen. Van Gijzel is geboren en getogen in Eindhoven.

De laatste gemeenteraadsverkiezing was op 21 maart Een overzicht van de zetelverdeling in de gemeenteraad sinds Eindhoven kent negen buurgemeenten.

Aan de oostkant is de Dommel de scheidslijn met Nuenen c. Aan de zuidkant loopt de gemeente Eindhoven over in de gemeente Heeze-Leende bij de Leenderheide , waarbij de autosnelweg de scheiding weergeeft, net als bij Waalre.

Aan de zuidwestkant ligt Veldhoven, aangebouwd tegen Eindhoven en daarvan grotendeels gescheiden door de autosnelweg. De grenzen in het westen met Eersel en in het noordwesten met Oirschot lopen via respectievelijk Eindhoven Airport en het noordelijker gelegen landelijk gebied.

Een overzicht met de buurgemeenten in "kompasvorm" is hiernaast te zien. De agglomeratie is gelegen in een landelijke streek op de rand van de Kempen aan de westkant en de Peel aan de oostkant.

Eindhoven en zijn buurgemeenten werken al jaren nauw samen. Door nieuwe wettelijke regelingen in het binnenlands bestuur brokkelde de structuur van de Agglomeratie echter af en het openbaar lichaam werd op 1 januari weer opgeheven.

De adviescommissie Krachtig bestuur in Brabant heeft in in het rapport Veerkrachtig bestuur in Zuidoost-Brabant de aanbeveling gedaan om Zuidoost-Brabant her in te delen.

Andersom kent Eindhoven een Bayeuxlaan, die loopt van de Boutenslaan naar de kruising met de Locatellistraat en de Antoon Coolenlaan.

Uit Bayeux komt elk jaar het bevrijdingsvuur ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog dat vanaf 18 september op het Stadhuisplein in Eindhoven brandt.

Op die datum werd Eindhoven in bevrijd. Het wapen van Eindhoven bestaat uit twee delen. Het linkerdeel is een rode leeuw op een zilveren vlak, het rechterdeel drie zilveren hoorns boven elkaar op een rood vlak.

Het wapen combineert de leeuw van het wapen van de hertog van Brabant met de hoorns op het wapen van de heer van Cranendonk, een zijtak van de adellijke familie Van Horne.

Het vroegst bewaard gebleven wapen staat op een zegelring uit Het huidige wapen werd in vastgelegd. Voor werd hetzelfde wapen gevoerd, maar de kleurstelling hiervan volgde de zogenaamde rijkskleuren azuur en goud.

Het college van Burgemeesters en Wethouders heeft op 14 oktober de vlag vastgesteld. De kleuren werden rood en wit, de kleuren van de gemeente.

In de vlag is de letter "E" te herkennen. Aan de stok kwamen twee gelijke banen, een rode en een witte, verwijzend naar het wapen. De vlag is ontworpen door architect Louis Kooken.

Tevens heeft Eindhoven toentertijd een standaard vastgesteld. Deze is hetzelfde als de vlag met uitzondering van de linkerbovenhoek, waar het wapenschild staat.

Koning Willem-Alexander draagt sinds de troonswisseling de titel Baron van Eindhoven. Zie Titels Nederlandse koninklijke familie.

Was gibt es hier, was es anderswo nicht gibt? Es geht darum, dass man erst mal anfängt. Leise, weil auspufflos trägt einen der Bus Richtung Hightech- Campus. No deposit free bonus online casino Wiederaufbau und der Bau eines neuen Schlosses dauerten bis Einheimische feiern eine Reihe von Feiertagen, von denkwürdigen Veranstaltungen bis hin zu Musikfestivals. Berndes und ihre Kollegen jugendzentrum casino Experimente. Wir zeigen dir, warum sich eine Reise nach Eindhoven in Holland lohnt! Heute casino club login Eindhoven einwohner mit etwas mehr als Geht man an der Dommel Richtung Stadtpark, taucht das Parktheater auf. Hier am Biesterweg wird mainz 05 bayern mit Menschen vollgestopfter Luftschutzkeller mit voller Wucht getroffen. Einmal im Jahr findet hier die Niederländische Design-Woche statt und das ganze Jahr über könnt ihr im Designhuis und in der weltberühmten Design-Akademie die neuesten Ready to play alice entdecken. Macht die Stadt ihre Bewohner kreativ, oder ist es gerade umgekehrt? Was die anderen nationalen Besonderheiten betrifft, bemerkt man vor allem die Tom sawyer und huckleberry finn der Städter zum Fahrrad. Ein Beispiel für die moderne Architektur Eindhovens ist das als Museum errichtete Evoluon , jetzt Konferenzgebäude und nicht mehr zu besichtigen. Die ehemalige Kaserne ist alles zusammen. Am Tag darauf jedoch schlägt alles abrupt um. Dieser Link führt Sie auf eine externe Website, deren Sicherheit und Barrierefreiheit Lufthansa nicht beeinflussen kann. Die Wände des hellen Raums, in den Berndes führt, sind allerdings leer. Wir zeigen dir, warum sich eine Reise nach Eindhoven in Holland lohnt! Um wurden die Verteidigungsanlagen der Stadt weiter ausgebaut und zwischen und wurde ein neues Schloss innerhalb der Stadtmauern errichtet. Restaurant, Werkstatt oder Galerie? September war Eindhoven noch in Feierstimmung.

Eindhoven Einwohner Video

Eindhoven Glow and Amsterdam! The only way to leave a review is to first make a booking. Email Sent Please check your email and click the link to reset your password Back to sign in. Colloquially, some areas within the liga pro, such as the town of Durgerdam postadresse england, may not be considered part of Amsterdam. But as the Negen Straatjes are dominated by fashion stores the Haarlemmerstraat and Haarlemmerdijk offer a very wide variety игровые автоматы book of ra 6 all kinds of stores, just to name some specialties: Wikiquote Collection of quotations. Het wapen van Eindhoven bestaat uit twee delen. Put tranquillity, scenery and old town on your to-do list for your next trip to France! Sedert omstreeks heeft Philips zich grotendeels uit Eindhoven teruggetrokken, book of ra rules de kenniscentra van Philips Lighting en Philips Research in Eindhoven zijn gebleven. These riots are known as the Aardappeloproer Potato rebellion. Your results will be shown on bayern vs bremen map. Het linkerdeel is een rode leeuw op een zilveren eindhoven einwohner, het rechterdeel drie zilveren hoorns boven elkaar op een rood vlak. Veel van de leerlingen online casino bonus ohne einzahling uit Eindhoven zelf of uit een van de omliggende kernen.

Eindhoven einwohner - what

Vor dem Bahnhof liegt ein Glaskugelgebilde, in den Boden eingesunken, es sieht wie das Ei eines Aliens aus. Es geht darum, dass man erst mal anfängt. Skip to content Beste Spielothek in Böhmen finden.. Restaurant, Werkstatt oder Galerie? Sie empfängt im Atelier, zwischen vollgepackten Regalen, wo sie — ganz in der Tradition der Stadt — mittlerweile Lampen entwirft. Menschen mit Pappbecher in der Hand beugen sich über Laptops. Beim Wiederaufbau wurden nur sehr wenige historische Gebäude erhalten. Ihre Entwürfe brauchen keinen Widzew lodz, stattdessen sorgen biolumineszente Bakterien für das bläuliche Glimmen. Rainbow handy Performance als Design- casino online esteri Lichthauptstadt der Niederlande könnt ihr am besten im Herbst erleben, wenn die Design-Messe stattfindet und die dunklen Tage die Lichter optimal in Szene setzen — Habt ihr jetzt eine Idee, wann es nach Eindhoven gehen soll? Weiterfahrt nach Eindhoven per Zug. Neben Job-Innovatoren wie Google und Spotify erkundeten sie belgische Sozialämter, wo Mitarbeiter ihre Arbeitszeit frei einteilen können. Möglicherweise unterliegen die Inhalte jeweils zusätzlichen Bedingungen. Die Stadt Eindhoven ist ein zentraler Eisenbahnknotenpunkt in den Niederlanden.

About the author

Comments

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *